Ducore Stealth veilig en vertrouwd! +31 320 809985 info@ducorestealth.nl

Waarom Ducore Stealth

Wist u dat uw mobiele telefoon tegenwoordig net zoveel data kan bevatten als 3 volle vrachtwagens gevuld met papier tot wel 80.000 kilo? 

Zoals misschien al bekend, is een ieder door de Europese Unie verplicht gesteld om zorgvuldig met data om te gaan, de vernieuwde AVG wetgeving, dit geldt ook voor u. 

Vandaag de dag wordt het steeds gemakkelijker om data te kopiëren en te misbruiken. Uw data is van u en niet van iemand anders! 

Het wissen en het terugzetten in de fabrieksinstellingen is niet voldoende om uw data veilig te verwijderen en voldoet niet aan de Europese wetgeving. Volgens de Europese wetgeving moet u kunnen aantonen dat de data écht gewist is. 

Hoe gaan wij te werk?

Ducore Stealth staat tot uw dienst om u te helpen zodat uw data veilig en aantoonbaar gecertificeerd gewist wordt. Na elke dataverwijdering ontvangt u van ons een vernietigingscertificaat van de data. Een groot voordeel hiervan is dat het apparaat zelf in tact blijft en weer circulair ingezet kan worden voor een nieuwe gebruiker. Door deze milieuvriendelijke manier van recyclen dragen wij samen bij aan een schonere wereld. 

Wanneer u besluit om de gewiste apparatuur niet meer te willen hergebruiken kunnen wij u ook vakkundig van dienst zijn om deze te verwerken. 

In de praktijk:

De meeste gebruikers denken dat wanneer zij de schijf of datadrager formateren ook alles gewist is maar helaas blijkt dit in de praktijk anders uit te pakken. Wanneer u uw schijf of andere vorm van datadrager formatteert verdwijnt de data wel uit uw gezichtsveld, alleen de verwijzing naar deze data verdwijnt, maar de data zelf blijft op uw datadrager aanwezig. Pas wanneer u nieuwe data op uw datadrager zet wordt de oude data overschreven, maar dan is deze nog steeds terug te halen met simpele gratis tools welke verkrijgbaar zijn op het internet. 

Het verwijderen van uw data is dan ook een vak apart. Ducore Stealth is voor u dé specialist in het gecertificeerd verwijderen van data.